Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggroep Groningen stelt twee nieuwe leden raad van toezicht aan

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Zorggroep Groningen heeft met ingang van 1 april twee nieuwe leden in de raad van toezicht. Elles Dost en Akkelys Lukkes volgen de vertrekkende leden Gerrit Hes en Ruth Pruim op.
Raad van toezicht Zorggroep Groningen
Elles Dost en Akkelys Lukkes. Foto: Zorggroep Groningen

Dat meldt de zorgorganisatie donderdag op haar website. Zorggroep Groningen, een aanbieder van revalidatiezorg voor ouderen, focust zich op complexe intramurale zorg. ‘Er ligt een enorme uitdaging om op een goede manier invulling te geven aan de transities in de zorg’, reageert Elles Dost. ‘Vanuit de positie als toezichthouder wil ik daar graag een bijdrage aan blijven leveren.’

Elles Dost

Elles Dost werkt sinds 2012 als directeur bij woningcorporatie Actium in Assen. Daarvoor was zij bestuurder van woningcorporatie Woonservice Westerbork. Dost bekleedt momenteel diverse nevenfuncties, waaronder lid Klankbordgroep Actiz Aedes. Tot 1 januari 2018 was zij toezichthouder bij Zorggroep Oosterlengte.

Akkelys Lukkes

Akkelys Lukkes werkt sinds 2004 bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Zij is daar directeur Bedrijfsvoering. Eerder werkte zij onder andere voor de Friesland Bank in Leeuwarden. Akkelys Lukkes is sinds 2012 voorzitter van de Raad van Toezicht van Dr. Nassau College in Assen. Zij neemt zitting in de commissie Kwaliteit & Veiligheid van Zorggroep Groningen. ‘Graag lever ik vanuit mijn kennis en ervaring in de zorg een waardevolle bijdrage aan de organisatie’, aldus de nieuwe toezichthouder.

Diversiteit raad van toezicht

De raad van toezicht en de raad van bestuur van Zorggroep Groningen melden verheugd te zijn met het aantreden van de nieuwe leden van de rvt. ‘Wij zijn van mening dat mevrouw Dost en mevrouw Lukkes samen alle aandachtsgebieden volledig bestrijken en daarmee de rvt versterken’, reageert rvt-voorzitter Bernard Arnold. ‘Beiden hebben ook toezichthoudende ervaring, zijn bekend met de ontwikkelingen in de zorgsector en qua persoonlijkheid dragen zij bij aan de diversiteit in de samenstelling van de rvt.’

De huidige zittende leden van de raad van toezicht van Zorggroep Groningen zijn Bernard Arnold (voorzitter), Huib van der Burg en Hans Konst.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.