Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginnovatieprijs voor app die zorgverleners en patiënten verbindt

Redacteur Zorgvisie
Umenz heeft de Nationale Zorginnovatieprijs 2017 gewonnen. De app werd door de jury geroemd omdat hij bijdraagt aan zelfredzaamheid, meldt Health Valley.
Prijs-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Umenz is een app die patiënten verbindt met al hun zorgverleners, zodat die op afstand begeleiding en ondersteuning kunnen geven. Via de app kunnen beveiligde berichten worden verstuurd, herhaalrecepten worden aangevraagd en kunnen patiënten informatie- en instructievideo’s bekijken. Pieter-Joep Huige van Umenz: ‘De app is geschikt voor patiënten met een chronische aandoening en bij gebruik van nieuwe geneesmiddelen. Zorgverleners kunnen hun patiënten intensief begeleiden, coachen, ondersteunen en monitoren. Door het gebruik van de app hebben patiënten meer regie over hun eigen zorg en staan ze in direct contact met hun zorgverlener of apotheker.’

De jury riep Umenz tijdens het Health Valley Event om diezelfde reden uit tot winnaar van de Zorginnovatieprijs 2017. Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie en Zorgvernieuwing bij het ministerie van VWS, noemde Umenz ‘een innovatie die bijdraagt aan zelfredzaamheid, het bevorderen van communicatie tussen zorgverlener en patiënt en zo therapietrouw en effectiviteit.’ De tweede prijs ging naar A-view, waarmee verkalking in de aortaboog kan worden vastgesteld. Als derde eindige Qbi, een robotbal waarmee balans en coördinatie kunnen worden verbeterd.  

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.