Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling dingt mee met aanbesteding Wmo

Redacteur Zorg+Welzijn
In Rotterdam worden de eerste arrangementen in de wijk voor ouderen, jongeren, kinderen en kwetsbare bewoners aanbesteed. Laurens zorginstelling in Rotterdam gaat daarvoor samenwerken met kinderopvang- en welzijnsorganisatie SKWGroep en tekent in op de eerste zorg-en-welzijnaanbesteding in Rotterdam in de vernieuwde Wet maatschappelijke ondersteuning.
Zorginstelling dingt mee met aanbesteding Wmo

Zorginstelling Laurens en Welzijnsinstelling SWKGroep hebben een stichting opgericht met als doel de aanbesteding voor zorg en welzijn in de wijk Charlois in Rotterdam binnen te halen. Zij richten zich op “integrale gebieds- en buurtgerichte dienstverlening voor alle leeftijden”. De organisaties willen wijkbewoners ondersteunen en gecombineerde zorg- en welzijnsarrangementen aanbieden.

Traject

De zorg-en-welzijnaanbesteding in Charlois is de eerste die in de gemeente Rotterdam is uitgeschreven in het kader van de vernieuwde Wet maatschappelijke ondersteuning. De Rotterdamse deelgemeente beslist op 31 oktober aan wie het traject wordt gegund. Laurens is een grote aanbieder van thuiszorg, permanente of tijdelijke woonruimte met zorg, maar ook gemaksdiensten, huishoudelijke hulp, verzorging of verpleging. SKWGroep is een landelijke welzijnsonderneming met ruim 9000 kindplaatsen, 3000 medewerkers en vrijwilligers en 200 locaties in Nederland.

Drie jaar

Laurens en SKWGroep denken dat zij minimaal drie jaar nodig hebben om te investeren in de wijken en daar ook werkelijk resultaat uit te halen. Zij gaan dus voor een aanbestedingsperiode van drie jaar. “In één jaar iets opbouwen en dan wellicht weer afbreken achten wij niet zinvol.” (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

College Breda heeft vertrouwen in aanpak Wmo

Nieuw Wmo-beleid in Rotterdam

Burgers draaien op voor Wmo-bezuinigingen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.