Zorginstituut betrekt burger bij pakketkeuze 2020

Bestuursvoorzitter Arnold Moerkamp (Zorginstituut) wil in 2019 burgers betrekken bij de afwegingen over de pakketsamenstelling voor de basisverzekering in 2020. Dit naar aanleiding van het recent afgeronde, geslaagde experiment met het Burgerforum.
Arnold Moerkamp
Foto: Zorginstituut

In het Burgerforum bogen 24 door Motivaction geselecteerde burgers zich in drie weekenden over acht concrete zorgcasussen. Ze gingen daarbij in op de vraag wat wel en niet voor vergoeding in het basispakket in aanmerking mocht komen. Aan de orde waren onder meer de ziekte van Alzheimer, ADHD bij kinderen, obesitas en de total body scan. Het forum heeft volgens de eindrapportage aangetoond dat het mogelijk is met in beginsel ongeïnformeerde burgers lastige keuzes in complexe zaken te maken. Het Zorginstituut was nauw betrokken bij dit besluitvormingsproces, mede door zorgvuldige informatieverstrekking aan de deelnemers over de complexiteit van de vraagstelling.

0
558

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.