Zorginstituut Nederland: ‘zorgvragers staan aan de basis van een nieuwe beweging’

Focus op de sociale context van betekenisgeving door professionals en patiënten, maak projecten die subsidie ontvangen wegwijs in de mogelijkheden voor structurele inbedding, faciliteer een lerend netwerk, en zorg ten slotte voor heldere subsidiecriteria. Dat is nodig voor een effectieve Subsidieregeling Transparantie, stelt Zorginstituut Nederland (ZIN) op basis van een recent rapport.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
samen beslissen, shared decisionmaking,patiënten
Samen Beslissen werkt ook in de ggz, stelt onderzoeker Margot Metz.

Onlangs overhandigde Zorginstituut Nederland aan minister Bruins de publicatie ‘Bouwstenen voor evaluatie Subsidieregeling Transparantieregeling’. Doel van deze regeling is om informatie over de kwaliteit van zorg beter vindbaar en begrijpelijk te maken voor patiënten. Het ministerie van VWS is wettelijk verplicht om deze subsidieregeling te evalueren, om zo inzicht te krijgen in de effectiviteit ervan in de praktijk. Het Zorginstituut levert voor deze evaluatie een aantal ‘bouwstenen’ aan.

Van beschikbaar maken naar gebruik

Van 45 projecten die onder de Subsidieregeling Transparantie vallen, zijn kwantitatieve en kwalitatieve data verzameld. De analyse hiervan leverde een aantal belangrijke bevindingen op. Het

0
384

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.