Zorginstituut wil van 1.500 naar 300 kwaliteitsindicatoren

Het Zorginstituut Nederland (ZIN) wil de komende jaren het aantal kwaliteitsindicatoren terugbrengen van 1.500 naar 300. Dat moeten vooral uitkomstindicatoren zijn, zegt bestuursvoorzitter Sjaak Wijma in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sjaak Wijma: 'Kwaliteit is meer een film dan een foto' Fotocredits: Paul Tollenaar
Sjaak Wijma: 'Kwaliteit is meer een film dan een foto' Fotocredits: Paul Tollenaar

Ziekenhuizen klagen over zinloze kwaliteitsregistraties voor de buitenwereld. Ze registreren allerlei kwaliteitsindicatoren zonder dat er iets mee wordt gedaan. Maar Sjaak Wijma, bestuursvoorzitter ZIN, kaatst de bal terug. ‘Wij bedenken die kwaliteitsregistraties niet. Artsen, patiënten en zorgverzekeraars hebben afgesproken wat ze willen registeren voor goede kwaliteit’, zegt Wijma in een interview dat 21 juni verschijnt in Zorgvisie Magazine. Ze hebben in de hoofdlijnenakkoorden afgesproken het aantal indicatoren met 25 procent te verminderen. Daar houden wij ze aan. Ziekenhuizen moeten nadenken wat ze doen met de data die ze registreren. Ziekenhuisbestuurders behoren de uitkomsten te bespreken met de medische staf.’

0
2011

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.