Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgkantoren gaan achteruit met fraudebestrijding

Zorgkantoren scoren slecht bij de aanpak van fraude.Ten opzichte van 2011 zijn ze in 2012 achteruit gegaan in hun bestrijding van oneigenlijk gebruik van zorgbudget. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in een Kamerbrief van 28 april. Met name Achmea, Agis, Menzis en Salland scoren een onvoldoende op fraudebestrijding, zo blijkt uit het achterliggende NZa-rapport.
Zorgkantoren gaan achteruit met fraudebestrijding

Het rapport ‘Uitvoering AWBZ 2012’ waarover

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Zorgkantoren in NL hebben een grote verantwoordelijkheid, het zijn kantoren waar miljarden doorheen gaan aan zorgbudget. De controle op rechtmatigheid is zwak georganiseerd. Veel van dit soort organen hebben veel macht, maar er is een hoop fun achter de voordeur. In 2015 krijgen weer een orgaan erbij: de gemeenten die miljarden aan zorgbudget gaan verkwisten door oeverloos regels te dichten en grote bek opzetten naar de klanten en veel wijsheid gaan verkopen dat de klant het allemaal zelf moet uitzoeken. Het is Nederland op z’n kop. Welke politieke partij breekt hier doorheen?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.