Zorgkantoren gaan achteruit met fraudebestrijding

Zorgkantoren scoren slecht bij de aanpak van fraude.Ten opzichte van 2011 zijn ze in 2012 achteruit gegaan in hun bestrijding van oneigenlijk gebruik van zorgbudget. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in een Kamerbrief van 28 april. Met name Achmea, Agis, Menzis en Salland scoren een onvoldoende op fraudebestrijding, zo blijkt uit het achterliggende NZa-rapport.
Zorgkantoren gaan achteruit met fraudebestrijding

Het rapport ‘Uitvoering AWBZ 2012’ waarover Van Rijn gisteren een Kamerbrief heeft verstuurd, is een beoordeling van elf ‘concessiehouders’. Dat zijn grote zorgverzekeraars die een of meerdere zorgkantoren beheren. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) publiceerde dit rapport eind vorig jaar. Het blijkt dat acht concessiehouders over de volle breedte een ‘goed’ scoren en drie een krappe voldoende. Op het punt ‘bestrijding misbruik’ scoren vier concessiehouders echter een onvoldoende. Het gaat hier om Achmea, Agis, Menzis en Salland. Drie scoren op dit punt ‘net aan voldoende’, te weten, Trias, Univé, VGZ. De NZa stelt ten aanzien van deze uitkomsten maatregelen te zullen

1
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.