Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmedewerker veroordeeld voor uitspraken op social media

De Canadese verpleegkundige Carolyn Strom is veroordeeld voor het schenden van haar beroepscode, nadat zij zich op Facebook negatief had uitgelaten over de zorg die haar opa ontving. Dat meldt vakblad Nursing.nl.
facebookfotolia400.jpg

Carolyn Strom had op Facebook kritiek geuit op het personeel van de zorginstelling waar haar opa palliatieve zorg kreeg.  Zo schreef ze: ‘Waarom doen jullie dit werk? Geven jullie eigenlijk wel om de mensen voor wie jullie zorgen? Of doen jullie het alleen maar om het geld?’ Een andere verpleegkundige zag Stroms Facebook-post en rapporteerde deze bij een regionale Canadese vereniging van verpleegkundigen (de SRNA). De SRNA klaagde Strom aan en veroordeelde haar voor het schenden van de beroepscode, aldus Nursing.nl.

Als verpleegkundige
De SRNA oordeelde dat het onprofessioneel was dat Strom haar kritiek op de zorginstelling direct via social media uitte. Zij had haar onvrede eerst via officiële kanalen moeten ventileren. Ook had Strom haar uitlatingen niet mogen beginnen met de woorden ‘Als verpleegkundige…’. Omdat ze zichzelf profileerde als verpleegkundige had ze zich aan de beroepscode moeten houden.

Straf
Welke straf Strom opgelegd krijgt, is nog niet bekend. De SRNA geeft aan nog samen te moeten komen om een passende straf te bedenken. Stroms advocaat gaf eerder aan dat Strom mogelijk haar registratie zou kunnen verliezen.

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.