Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgondernemer Karin Lamberts koopt woonzorgvilla

De Twentse zorgondernemer Karin Lamberts heeft woonzorgvilla De Eshorst in Almelo overgenomen. De Eshorst is een kleinschalig appartementencomplex waar senioren 24 uur per dag zorg kunnen krijgen.
Zorgondernemer Karin Lamberts koopt woonzorgvilla

Karin Lamberts is directeur/eigenaar van thuiszorgorganisatie Zorg Plus Twente en kraamzorgorganisatie Excellent. Lamberts is niet van plan de woonzorgvila met haar andere bedrijven samen te voegen: “Ik streef er juist naar de kleinschaligheid in stand te houden. Op die manier kan ik de beschikbare budgetten zo effectief mogelijk besteden. Het geld moet terecht komen bij de zorg, het moet niet in de overhead gaan zitten.”

Overname

Met de overname van De Eshorst kunnen Karin Lamberts, haar directeur zorg Wil Mensink en hun teams ‘zorg van het kraambed tot terminale zorg’ bieden. “Professioneel, cliëntgericht, laagdrempelig”, zijn de woorden waarmee Lamberts haar bedrijven omschrijft. “Zorg is een menselijke basisbehoefte, daarvoor sluit de overheid de ogen. Mensen die verzorgd worden moeten zich vertrouwd en veilig kunnen voelen. Mijn ondernemingen zijn kleinschalig van opzet. Zodoende kunnen we veel aandacht besteden aan de individuele cliënt.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

2 REACTIES

  1. Klinkt nobel. Het artikel herbergt de suggestie dat dit soort faciliteiten voor iedereen bereikbaar zijn. Toch blijk telkens dat dit soort kleinschalige prive-faciliteiten hoofdzakelijk toegankelijk zijn voor een bepaalde inkomenscategorie of cliënten met een meer dan gemiddeld vermogen. Op zich is dat geen probleem. Maar om dan de suggestieve loftrompet te steken dat deze ondernemingen DE kleinschaligheid in stand houden heeft wel een hoog Loekie de Leeuw gehalte.

  2. Lees alle reacties
  3. Deze zorgondernemer is toch eigenaar van diverse financieel oncontroleerbare BV’s waar AWBZ geld naar toegaat? Geen verantwoording op de website “Jaarverslagen Zorg”. Hoeveel dividend wordt er uitgekeerd en hoeveel verdient deze “ondernemer” met onze awbz-opgebrachte-premiegelden???

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.