Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zorgorganisaties houden hoge kosten externe inhuur zelf in stand

Zorgorganisaties huren nog steeds veel externe personele capaciteit in via detacheerders, zelfs als er goedkopere manieren voorhanden zijn om snel zzp’ers in te schakelen. Vooral grote zorgorganisaties blijven werken met detacheerders.  
Op de afbeelding: verschillende kleurrijke illustraties van 'zogenaamde' medewerkers in de zorg
Afbeelding: Mette Dijkstra
Premium

De kosten die zorgorganisaties zouden

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Beste Mw. Bremmers, Redbeez zorgprofessionals is een servicebureau voor zzp’ers dat al 12 jaar mag bemiddelen tussen zzp’ers en opdrachtgevers in de zorg in de regio Oost Brabant en Midden Limburg. Dat betreft opdrachtgevers die een zorgorganisatie zijn en opdrachtgevers die zelf cliënt/familie zijn, particulier of met een persoonsgebonden budget, chronische zorg en palliatieve terminale zorg. De kosten die wij in rekening brengen bij opdrachtgevers die een organisatie zijn, zijn zeer waarschijnlijk lager dan de kosten van de opzet van het nieuwe platform en het onderhouden ervan. Bovendien dragen de zzp’ers zelf deels bij aan de financiering van de bemiddeling. Zo draagt ieder haar/zijn steentje bij aan maatschappelijk verantwoord werken met zzp’ers die ONMISBAAR zijn binnen alle gelederen binnen de zorg. Dat de bemiddeling onder druk is komen te staan door bureaus die te hoge tarieven laten hanteren en te hoge marges vragen, kunnen wij alleen maar onderschrijven. Maar laten we niet iedereen over 1 kam scheren en vooral zoeken naar waar de zzp’ers van meerwaarde zijn en zorg dat er wordt samengewerkt met bureaus die dat maatschappelijk verantwoord willen doen. Bijvoorbeeld Redbeez zorgprofessionals en Zorgservice Brabant. En dat vele zzp’ers terug zouden gaan naar loondienst zien wij nog niet gebeuren, we zijn eerder bang dat honderden zorgverleners de zorg de rug toe gaan keren als ze niet als zzp’er opdrachten in kunnen of mogen vullen. Tonny Kriesels.

  2. Lees alle reacties
  3. Zorgvisie lees ik graag als objectief en well informed. Dit artikel heeft wel een hoog WC eend gehalte. Kan het zijn dat niet alle juiste mensen en rollen als zzp beschikbaar zijn? Of dat de flexibiliteit van inhuur een rol speelt? Geld alleen is vast niet de motivatie. Misschien voor Zorgvisie ook verder kijken dan een interview met belanghebbende platformen?

  4. Beste mw Bremmers,
   Kunt u aangeven welke ‘middelgrote ziekenhuizen’ (uit de laatste alinea) aangeven hun personeel hoger te gaan inschalen en meer reiskosten te gaan betalen? Ik ben benieuwd hoe ze dat doen in relatie tot de geldende CAO afspraken. Dat zou ik graag navragen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.