Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgorganisaties sluiten WMO-deals

MAARSSEN - Winnaars en verliezers van de aanbestedingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) doen zaken met elkaar. Verliezers gaan aan de slag als onderaannemer van de winnaars. Winnaars nemen personeel en klanten van verliezers over. In Twente willen Livio en Carint zelfs fuseren.

Carint, de grote verliezer in Twente, wordt onderaannemer voor winnaar Livio.

Twentse reus in de maak

De samenwerking ligt voor de hand, vindt Carint-bestuurder Ton Swagerman. “Wij hebben in onze gebieden wel de infrastructuur, maar niet de WMO-gunning gekregen. Voor Livio geldt precies het omgekeerde.” Livio is vooral actief in de Achterhoek en het zuidelijke deel van Twente, Carint werkt in de rest van Twente. De organisaties willen ook op andere terreinen intensiever gaan samenwerken en overwegen een fusie.

Van Zorgbalans naar ViVa

In Haarlem slaat Zorgbalans, dat de aanbesteding verloor, de handen ineen met de ViVa Zorggroep. Klanten van Zorgbalans kunnen hun vertrouwde zorgverlener behouden als ze kiezen voor ViVa. Zorgbalans-werknemers stappen met behoud van arbeidsvoorwaarden over naar ViVa.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.