Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpartners Friesland benoemt twee nieuwe toezichthouders

Sarah Berends
Marian Verkerk en Nathalie Kramers treden toe tot de raad van toezicht van Zorgpartners Friesland.
Zorgpartners Friesland benoemt twee nieuwe toezichthouders
Foto: Marian Verkerk

Verkerk is op 22 april 2014 tot de raad van toezicht toegetreden, op voordracht van de cliëntenraden. Verkerk is hoogleraar zorgethiek aan het UMC Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is auteur van publicaties op het gebied van ethiek en zorg en is actief in bestuurs- en toezichtsorganen op zorggebied. Daarnaast is zij lid van de Gezondheidsraad.

Kramers

Kramers is op 17 juni 2014 benoemd  tot lid door de raad van toezicht. Haar zetel in het toezicht is nieuw. Ze is benoemd op voordracht van de centrale ondernemingsraad. Kramers is plaatsvervangend politiechef, tevens hoofd operations Noord-Nederland van de Nationale Politie. Zij is ook actief als toezichthouder in de zorg en in het onderwijs, en ze is onder andere hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Politie.

Zorgpartners Friesland

Zorgpartners Friesland levert ziekenhuiszorg en ouderenzorg aan inwoners van Friesland. De ziekenhuiszorg wordt verleend in het MC Leeuwarden (MCL), MCL Harlingen en Tjongerschans in Heerenveen en Lemmer. De ouderenzorg, onder de naam Noorderbreedte, omvat vijftien locaties, Noorderbreedte Thuiszorg en vestigingen van franchiseorganisatie Noorderbreedte State.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.