Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgpremie steeds later bekend’

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars wachten af wie het eerst de hoogte van de premie bekend durft te maken. Volgens Peter Ruys van Zorgkiezer.nl, wil niemand de eerste zijn, uit vrees dat de concurrent met een lagere premie komt en de strijd om de overstapper wint.
‘Zorgpremie steeds later bekend’

Tot nu toe heeft alleen DSW de premie voor de ziektekostenverzekering bekendgemaakt. De verzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun prijs noemen.

Langer wachten

‘Zorgverzekeraars wachten elk jaar langer met het bekendmaken van hun nieuwe premies en voorwaarden’, zegt Ruys. ‘Dat is vervelend voor verzekerden.’ Ruys verwacht dat de meeste zorgverzekeraars de premie moeten verhogen. Vorig jaar waren rond deze tijd, naast die van DSW, de premies van Zilveren Kruis Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, Agis, Avéro Achmea, Pro Life en OZF al bekendgemaakt.

DSW

DSW heeft de lat hoog gelegd door met een zelfde premie als in 2014 te komen, namelijk 95 euro per maand. Volgens het ministerie van Volksgezondheid stijgt de jaarpremie voor 2015 met gemiddeld 110 euro. Dat zou neerkomen op een tientje extra per maand. ‘De andere verzekeraars zijn nu aan het kijken hoe ze hun jaarpremie zo laag mogelijk kunnen neerzetten’, aldus Ruys.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.