Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgprestatiemodel duwt ggz-aanbieders richting miljoenenverliezen

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Ggz-aanbieders luiden de noodklok over de problemen rond het nieuwe zorgprestatiemodel (zpm). Ze kunnen al bijna een jaar geen facturen versturen en door weeffouten in het zpm dreigen miljoenenverliezen. Daarvoor waarschuwen 24 van de 28 grote ggz-aanbieders in een brief aan de Tweede Kamer. ‘De financiële druk vormt een risico voor de kwaliteit’, zegt Marco Verheul, bestuurder Dimence Groep.
Geldgebrek
Foto: Marco2811/Fotolia

De brandbrief van 24 ggz-instellingen aan

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Ruim een jaar geleden was er veel onduidelijkheid over de financiering en vraagtekens bij de zorginstellingen en epd leveranciers. Staatsecretaris Blokhuis was echter van mening dat je soms maar even moet doorpakken. We zijn nu een jaar verder, een jaar ZPM wat enorm veel van zorginstelling en hun personeel heeft gevraagd. De onduidelijkheid is er niet minder op geworden. De vLOGO weigert zich nog te laten gebruiken om verklaringen af te geven tbv het declarabel kunnen maken van psychologen. Instellingen zijn stuurloos en moeten deze storm maar zien te overleven. Hoe en wanneer we uit deze storm komen is nog allerminst duidelijk. Het is zeer zorgelijk.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.