Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgrobot TU Eindhoven verovert tweede plek op WK

In het kielzog van het WK Robotvoetbal, de RoboCup, wordt er misschien wel een veel belangrijkere strijd gestreden: wie maakt de beste zorgrobot? TechUnited Eindhoven werd tweede. Dat meldt RTLZ.
robotsfotolia400.jpg

Tijdens de RoboCup@Home nemen robots het tegen elkaar op in het uitvoeren van opdrachten. Zo moeten de robots gezichten herkennen, spreken en boodschappen sorteren. Missie van de wedstrijd is om innovatie te stimuleren, zodat deze robots in de toekomst echt mensen kunnen gaan helpen. De technische universiteit Eindhoven had in deze divisie ook een team uitgezonden, aldus RTLZ. Na een slechte eerste dag werd het team toch nog tweede. De Eindhovense zorgbot was bijvoorbeeld erg goed in het sorteren van boodschappen en scoorde ook goed op het gebied van spraak- en gezichtsherkenning.

Robocup
Bijzonder was verder dat het team in de open opdracht, waarbij ze zelf een taak mochten bedenken voor de robot, de jury trakteerde op een zelf opengemaakt en ingeschonken biertje. Daarmee deden ze het net zo goed als het robotvoetbalteam van Eindhoven dat er gisteren net niet in slaagde om haar titel te verdedigen. Op de RoboCup in Japan, het WK voetbal voor de robots, kwam het in de finale net te kort. Bekijk de video.

Dossier innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.