Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgstelsel heeft out-of-the-box denkers nodig’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Thomas Plochg is directeur van de NPHF Federatie voor Gezondheid en onderzoeker in het AMC. Op 15 mei toog hij naar Brussel om de Europarlementariërs te informeren over de transformatie van het Nederlandse zorgstelsel.
NPHF Federatie voor Gezondheid, positieve gezondheid
Premium

‘Ik was heel verheugd dat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Een mooi voorbeeld van de door Thomas Plochg bepleitte paradigmashift biedt Groot-Brittannië. De door hem bepleite interactie tussen al die op zich sterke delen blijkt daar te worden bereikt door de patiënt een regierol te geven in het beheer van zijn/haar medische dossiers. Miljoenen Britten zijn al aangesloten op hun Persoonlijke Gezondheids Dossier (PGO). Cijfers bewijzen betere zorg tegen lagere kosten. De reden daarvoor is vooral de door Thomas Plochg bepleite interactie tussen al die delen. Ede – 18 mei 2018 – Jan van der Beek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.