Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraars kiezen voor uniform registratiesysteem AWBZ

Mark van Dorresteijn
Na CZ en Achmea maakt nu ook Agis gebruik van AZR NL. Een uniform systeem voor AWBZ brede Zorg Registratie dat is ontwikkeld door Zorgmatch. De samenwerking tussen verzekeraars moet de kosten omlaag brengen en bureaucratie beperken.
Zorgverzekeraars kiezen voor uniform registratiesysteem AWBZ

Het gebruik van verschillende registratiesystemen zorgde voor hoge kosten op het gebied van ontwikkeling en beheer van verschillende systemen voor hetzelfde administratieve proces. Het grote voordeel van de samenwerking is dat de kosten van het onderhoud en het doorontwikkelen van het systeem door de zorgverzekeraars samen worden gedragen.

Landelijke standaard

Door de overstap van Agis maken nu 16 van de 32 zorgkantoren in Nederland gebruik van AZR NL. Cristian Kamphuis, directeur van Zorgmatch: ‘Ons doel is om dé landelijke standaard te zijn op het gebied van AZR. We hebben het systeem zo ingericht, dat we op een eenvoudige manier nieuwe zorgkantoren kunnen aansluiten. We staan alweer klaar voor de volgende aansluiting waarvoor de gesprekken inmiddels zijn gestart.’

Zorgmatch

In maart 2011 sloegen Achmea en CZ de handen ineen om een uniform systeem voor AZR (AWBZ brede Zorg Registratie) te ontwerpen. Achmea nam een aandeel van 50% in het bedrijf Zorgmatch, dochteronderneming van CZ. Zorgmatch wordt geleid door Cristian Kamphuis (Achmea) en Jan Hein Willemse (CZ).

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Agis )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.