Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraars tekenen voor positieve gezondheid

Redacteur Zorgvisie
Vier zorgverzekeraars hebben een overeenkomst ondertekend waarin ze aangeven positieve gezondheid te gaan bevorderen. Het gaat om Zilveren Kruis, Menzis, CZ en VGZ, die dit overeen zijn gekomen met het Institute for Positive Health.
Zorgverzekeraars overeenkomst
Foto: Fotolia

Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Volgens ZN vinden de zorgverzekeraars dat positieve gezondheid verzekerden beter in staat stelt hun focus te richten op gezondheid, in plaats van ziekte. Via de overeenkomst willen de vier verzekeraars hun maatschappelijke taak en verantwoordelijkheid laten zien om de patiëntgerichte zorg te bevorderen, schrijft ZN.

Zorgverzekeraars en positieve gezondheid

‘Het blijkt dat als zorgprofessionals andere vragen stellen op meerdere gebieden; de lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en het dagelijks functioneren, er een ander gesprek tussen zorgprofessional en cliënt ontstaat’, meldt ZN. ‘Dit resulteert in andere voorlichting, ander advies en een grotere motivatie om breder naar gezondheid te kijken en zelf aan de slag te gaan.’ Met het ondertekenen van de overeenkomst willen de verzekeraars en het Institute for Positive Health positieve gezondheid doelmatig bevorderen voor de verzekerden. Op die manier willen ze tegelijkertijd de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg waarborgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.