Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zorgverzekeraars willen zorgspaarregeling

Zorgverzekeraars pleiten voor de invoering van een zorgspaarregeling om de kostenstijging in de ouderenzorg op te vangen. Dat zegt Uvit-bestuurder Martin Bontje vandaag in het Financieele Dagblad.
Zorgverzekeraars willen zorgspaarregeling

Volgens Bontje zullen de komende decennia de kosten van de vergrijzing stijgen tot 12,2 procent van het totale inkomen in 2050. Dat percentage zou volgens de berekeningen van Uvit zelfs nog kunnen oplopen tot dertig procent van alle inkomsten. “Om de regeling houdbaar te maken, moet je die financiële bult naar voren trekken, door ervoor te sparen of om hem te verzekeren”, aldus Bontje in het FD. Vorige week opperde brancheorganisatie ActiZ al een plan voor de AWBZ, waarin zorgsparen een belangrijke rol speelt. In de krant zegt Bontje overigens ook over zijn plan: “Het lastige is dat mensen het gevoel krijgen dat zij dubbel betalen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Zorgverzekeraars willen zorgspaarregeling

‘Hevel AWBZ over naar verzekeraars’

CVZ noemt AWBZ-systeem failliet

5 REACTIES

 1. Ik heb sinds 1969, toen de AWBZ werd ingevoerd de maximale premie betaald. Ik schat, dat ik over die ruim 40 jaar dicht in de buurt van € 100.000 premie heb betaald (op het ogenblik € 3.900 per jaar en dit is al een ruim aantal jaren zo). De eigen bijdragen worden steeds hoger en het zal er wel op neer komen, dat ik, als ik zorg nodig heb, alles zelf moet betalen. En dan ook nog meesparen voor de volgende generaties? Dat is niet dubbel maar driedubbel betalen.

 2. Lees alle reacties
 3. Heb je de zeer luxe kantoorgebouwen wel eens van de binnenkant bekenen?
  Dat zou heel wat minder kunnen.
  Evenals de torenhoge salarissen en ruimhartige extra’s!
  Waarom maken de verzekeraars geen reserveringen?
  Het is slecht bestuur en dat is de zorgverzekeraars zeker aan te rekeken en kwalijk te nemen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.