Zorgverzekeraars willen zorgspaarregeling

Zorgverzekeraars pleiten voor de invoering van een zorgspaarregeling om de kostenstijging in de ouderenzorg op te vangen. Dat zegt Uvit-bestuurder Martin Bontje vandaag in het Financieele Dagblad.
Zorgverzekeraars willen zorgspaarregeling

Volgens Bontje zullen de komende decennia de kosten van de vergrijzing stijgen tot 12,2 procent van het totale inkomen in 2050. Dat percentage zou volgens de berekeningen van Uvit zelfs nog kunnen oplopen tot dertig procent van alle inkomsten. “Om de regeling houdbaar te maken, moet je die financiële bult naar voren trekken, door ervoor te sparen of om hem te verzekeren”, aldus Bontje in het FD. Vorige week opperde brancheorganisatie ActiZ al een plan voor de AWBZ, waarin zorgsparen een belangrijke rol speelt. In de krant zegt Bontje overigens ook over zijn plan: “Het lastige is dat mensen het gevoel krijgen dat zij dubbel betalen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Zorgverzekeraars willen zorgspaarregeling

‘Hevel AWBZ over naar verzekeraars’

CVZ noemt AWBZ-systeem failliet

5 REACTIES

 1. Dat mensen dubbel gaan betalen is geen gevoel, maar een feit. Verzekeraars behoren reserveringen te maken die tzt de voorzienbare kosten kunnen dekken.

 2. Lees alle reacties
 3. Dit is een krankzinnig idee, gewoon de vermogens opsouperen ten behoeve van de eigen zorg, de VVd heeft hier natuurlijk geen belang bij, zij spinnen garen bij het kollektief middels hoge premies voor de midden- en lage inkomens.

 4. Heb je de zeer luxe kantoorgebouwen wel eens van de binnenkant bekenen?
  Dat zou heel wat minder kunnen.
  Evenals de torenhoge salarissen en ruimhartige extra’s!
  Waarom maken de verzekeraars geen reserveringen?
  Het is slecht bestuur en dat is de zorgverzekeraars zeker aan te rekeken en kwalijk te nemen!

 5. Waar hebben we het over. We stoppen Miljarden in Burocratie en Onzin-verhalen. Waar hebben we het over ?

 6. Ik heb sinds 1969, toen de AWBZ werd ingevoerd de maximale premie betaald. Ik schat, dat ik over die ruim 40 jaar dicht in de buurt van € 100.000 premie heb betaald (op het ogenblik € 3.900 per jaar en dit is al een ruim aantal jaren zo). De eigen bijdragen worden steeds hoger en het zal er wel op neer komen, dat ik, als ik zorg nodig heb, alles zelf moet betalen. En dan ook nog meesparen voor de volgende generaties? Dat is niet dubbel maar driedubbel betalen.

Geef je reactie

Vul een reactie in!
Vul hier je naam in