Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgverzekeraars zetten ggz op nullijn

Achmea, VGZ en CZ zetten in op nul procent groei voor de curatieve ggz, terwijl het hoofdlijnenakkoord nog rept van 2,5 procent. GGZ Nederland vindt het bizar dat verzekeraars zich niet aan het hoofdlijnenakkoord houden.
Zorgverzekeraars zetten ggz op nullijn

In het bestuurlijk akkoord van verzekeraars, zorgaanbieders en het ministerie van VWS is 2,5 procent volumegroei afgesproken, exclusief de zogeheten OVA-ruimte, de indexering van de stijging van de lonen. Bij de start van de onderhandelingen over de zorginkoop 2013 in het afgelopen najaar bleek dat zorgverzekeraars echter uitgingen van nul procent groei. Het conflict liep zo hoog op dat de brancheorganisaties GGZ Nederland en Zorgverzekeraars Nederland begin dit jaar een factsheet hebben opgesteld over de uitgangspunten voor de zorginkoop curatieve ggz. In deze set spelregels, in het bezit van Zorgvisie, staat dat er voor 2013 en 2014 ruimte is voor

5
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.