Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgvisie ict, juli 2015

Eindredacteur
In nummer 4 van Zorgvisie ict leest u onder meer hoe robots ouderen met beginnende dementie kunnen coachen en welke mogelijkheden het persoonlijk zorgdossier biedt. De nieuwe hoogleraar Persuasieve Gezondheidstechnologie vertelt hoe ze de implementatie van e-health gaat bevorderen.
Zorgvisie ict

De robot als coach

Het project ENRICHME laat zien dat een robot een nuttige rol kan vervullen voor ouderen met beginnende dementie.

Zorggroep Zorroo

Met een goed plan en ruimte om zelf te investeren zijn er voldoende mogelijkheden om te innoveren, aldus Daan Kerklaan.

Start-up Cubigo

Het Belgische Cubigo is door Google uitgeroepen tot één van de vijftien meest beloftevolle start-ups ter wereld.

Digitale kwakzalverij

Onderzoeker Jaap Trappenburg pleit voor meer wetenschappelijk onderzoek naar medische apps en geeft zelf het goede voorbeeld.

Privacyrisico’s

Nieuwe ict-initiatieven brengen privacyrisico’s met zich mee. Een stappenplan voor het managen van deze risico’s.

HIMSS stadium 7

Begin dit jaar bereikte Radboudumc het hoogste niveau van het EMR Adoption Model van de HIMSS. Een verslag van een minisymposium hierover.

Zorgportaal PAZIO

Het zorgportaal PAZIO wil de Interpay van de zorg zijn.

Opinie van Johan Vos van OIZ

Het Persoonlijk Gezondheidsdossier Het gaat volgens Marinka de Jong van Nictiz geen jaren meer duren voordat het PGD gangbaar wordt in de zorg.

Uitgelicht

Persoonlijke zorgdossiers

De zorg heeft te maken met enerzijds bezuinigingen en anderzijds steeds hogere eisen en verwachtingen. Persoonlijke zorgdossiers kunnen een belangrijke sleutel zijn om deze paradox het hoofd te kunnen bieden.

Interview

‘Ik wil technologie leuker maken’

De nieuwe hoogleraar Persuasieve Gezondheidstechnologie Lisette van Gemert gaat zich vooral bezighouden met de vraag hoe patiënten en zorgverleners e-health gebruiken.

1 REACTIE

  1. Wij kunnen zorgen voor een volledige veilige omgeving van het EPD. Alles op 1 pas zoals toegang tot EPD, systemen, toegangscontrolle en betaalmogelijkheden.
    Wij hebben de mogelijkheid om alles in 1 pas onder te brengen als Nederlands gecertificeerd bedrijf ETS 045 en voldoet aan de nieuwe Europese normen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.