Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, februari 2017

'De hoeveelheid beschikbare data en kennis past niet meer in het hoofd van de dokter. En dat is nog maar een van de uitdagingen', aldus Gert-Jan van Boven, directeur van Dutch Hospital Data in het februarinummer van Zorgvisie ict magazine. Verder artikelen over onder andere Blockchain, FHIR, erp in de care en supercomputer Watson for Oncology.
Cover-ZVict001.jpg

INTERVIEW
Informatie-obesitas Gert-Jan van Boven is directeur van Dutch Hospital Data. Zijn organisatie heeft de taak om uit de enorme brij zorgdata bruikbare informatie te halen.

UITGELICHT
Supercomputer kan steeds meer IBM is nog niet klaar met de ontwikkeling van Watson for Oncology. Toch heeft het systeem nu al de potentie om onmisbaar te worden in de spreekkamer.

Zorgvisie ict magazine lezen? Neem een abonnement

ARTIKELEN
Nieuw apotheekinformatiesysteem Met HiX denkt ChipSoft de overdracht van gegevens tussen eerste- en tweedelijnszorg te kunnen verbeteren. 

Volop transparantie Bij blockchain worden berichten veilig verstuurd, zonder dat iemand de inhoud kent, terwijl iedereen kan controleren welke transacties hebben plaatsgevonden. Ideaal voor de zorgsector.

Lastige communicatie Met behulp van een virtuele patiënt oefenen zorgverleners moeilijke gesprekken. De gemeente Utrecht hielp het project van de grond te tillen en droeg de game daarna over aan een start-up.

Erp in de care Een overzicht van de IT-oplossingen die care-aanbieders gebruiken voor de bedrijfsvoering. Zelfsturing en mobiele toepassingen brengen verandering.

Regionale innovatie Onder de naam ‘Centrale24’ heeft Lunet zorg een digitale zorgfunctie en achtervang voor zelfstandig wonende ouderen gecreëerd waar twintig zorginstellingen in en rond Eindhoven bij zijn aangesloten.

Laaiend enthousiasme FHIR wordt al omarmd als de nieuwe standaard nog voordat het de status van draft gepasseerd is.

MedMij-standaarden Patiënt kan voortaan zelf medische gegevens beheren en uitwisselen in een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Geabonneerd op Zorgvisie ict magazine? Lees hier het nummer online

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.