Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018

Vandaag verschijnt het juninummer van Zorgvisie ict-magazine. Het coverartikel is een interview met Marcel Daniëls, voorzitter van de FMS en deelnemer aan het Informatieberaad. Hij dringt aan om haast te maken met de uitwisseling van medische data. Verder artikelen over het nieuwe epd van het UMCG, de online therapie bij Parnassia/PsyQ en de belangrijke functie van de CMIO.
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018

Inhoud Juninummer Zorgvisie ict magazine

ARTIKELEN

Volledig digitale therapie Parnassia/PsyQ heeft het contact tussen behandelaar en patiënt uit de spreekkamer gehaald. Via de Goalie-app hebben zij screen to screen contact ‘op die momenten dat het er voor de cliënt ook echt toe doet.’

Certificering Het is een hele klus om alle medewerkers van het belang van informatieveiligheid te doordringen. Bij Nij Smellinghe werkte de information security officer planmatig naar de audit toe.

Intermediair Een CMIO kent de wereld van medisch specialisten én die van ict’ers. Daarmee is deze functionaris van groot belang voor de digitalisering in het ziekenhuis.

Zelfmanagement Esther Talboom deed onderzoek naar de effecten van e-health en reguliere zorg bij chronisch zieken. ‘Blended care is een interessant model voor de zorg van morgen.’

Op de bres voor MS Data-sciencebedrijf Orikami ontwikkelde een digital-health-oplossing voor patiënten met multiple sclerose. ‘Een app die een positieve invloed kan hebben op hun leven.’ MS Sherpa is bijna klaar voor gebruik.

Datamining Henk Valk, CEO van Philips Benelux, over de ambitie van het bedrijf om middels data de gezondheid van consumenten te ondersteunen.

UITGELICHT

Invoering nieuw epd Het oude ‘houtje-touwtjesysteem’ moest plaats maken voor een hedendaags epd, geschikt voor ketenzorg, externe verantwoording en wetenschappelijk onderzoek. In slechts tweeëneenhalf jaar wist het umc in Groningen dat voor elkaar te krijgen.

INTERVIEW

‘Het valt nog tegen’ Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten, mist nog steeds centrale regie om de landelijke uitwisseling van epd-gegevens voor elkaar te krijgen.


Nog geen abonnee? Klik hier voor een abonnement >>



Heeft u een Zorgvisie Professioneel abonnement? Lees hier het magazine digitaal >>


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.