Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, april 2014

Eindredacteur
In dit nummer stellen we de kanshebbers voor de Zorgvisie-prijzen aan u voor. Else Bos vertelt hoe ze van PGGM een 'coöperatief topmerk' wil maken. De focus Kwaliteit maakt duidelijk dat gemeenten kwaliteitsbeleid voor hun zorgtaken nog helemaal moeten ontwikkelen.
Zorgvisie magazine

COVERARTIKEL

VERBONDEN AAN ZORG

De topvrouw van pensioenuitvoerder PGGM staat pal voor verantwoord beleggen. Investeren in de zorg gaat niet zomaar, waarschuwt Else Bos. ‘Je stuit al snel op dilemma’s’.

NIEUW ECD IN NO TIME

Bij gehandicaptenzorgorganisatie Philadelphia werkten de 6700 medewerkers binnen vier maanden met een nieuw cliëntendossier. ‘Sneller kan niet.’ De hele organisatie heeft er profijt van: van cliënt tot raad van bestuur.

DRIE TOPPERS

Ze leiden hun organisatie met verve door woelige tijden. Zorgvisie heeft opnieuw de eer de genomineerden voor de titel Zorgmanager van het Jaar aan u voor te stellen.

TWEE VERNIEUWERS

Ze zien mogelijkheden om dingen anders aan te pakken in hun zorgorganisatie en krijgen iedereen mee. Terechte kandidaten voor de titel Talent van het Jaar volgens Zorgvisie.

SCHADELAST DOOR CLAIMS

De forse stijging van de schadelast voor ziekenhuizen is opmerkelijk omdat de zorg steeds veiliger en beter wordt. ‘Een zorgvuldige claimbehandeling hoort bij goede nazorg.’

LEREN VAN ELKAAR

Noorderboog heeft de complete facilitaire dienst, inclusief bijbehorend budget, uitbesteed. AAFM verleent nu de diensten, maar helpt de organisatie ook de gastvrijheid te verbeteren.

FOCUS KWALITEIT

NIETS STAAT VAST

Wat is het kwaliteitskader voor de uitvoering van zorgtaken door gemeenten? Niemand heeft hierop een antwoord.

CHECKLIST NIEUWE STIJL

Lijstjes afvinken lijkt een doel op zich te zijn geworden. Door ze aan het epd te koppelen gaf het St. Elisabeth ze opnieuw zin.

EEN GOED LEVENSEINDE

Juist als patiënten uitbehandeld zijn, is kwaliteit van zorg van groot belang. Palliatieve zorg is ketenzorg bij uitstek.

 
Neem een abonnement op Zorgvisie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.