Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, februari 2015

Eindredacteur
In het eerste magazine van dit jaar besteedt Zorgvisie aandacht aan lastige aspecten van het streven naar gepaste zorg in cure en care en de vele voordelen van duurzame zorg. Het interview met bestuurders van het St. Antonius Ziekenhuis kan niet om de 'declaratie-gate' heen maar gaat vooral over de kwaliteit van zorg.
Zorgvisie magazine

COVERARTIKEL

Focus op kwaliteit

Onvermijdelijk komt de rol van het St. Antonius Ziekenhuis in de ‘declaratie-gate’ ter sprake. Maar bestuursleden Douwe Biesma en Dirk Schraven willen vooral praten over de kwaliteit van de zorg.

Samen besparen

Investeren in duurzaamheid kan en loont. Het levert winst op in euro’s, saamhorigheid en imago.

Klaar voor de toekomst

Vanaf nul is gehandicaptenzorgorganisatie Daelzicht gestart met nadenken hoe zij zich kon voorbereiden op de nieuwe werkelijkheid. Het werd een verrassend traject.

Ziekenhuisje spelen

In het spel Hartslag MC kunnen betrokkenen bij het ziekenhuisbedrijf eens een andere functie bekleden. Dat geeft inzicht in de processen.

Duurzaamheid is de weg

Deelnemers zijn opgetogen over hoe ze met de MVO Expeditie de verduurzaming van hun zorgorganisatie versnellen.

FOCUS GEPASTE ZORG

Financieel dilemma

Voor gepaste zorg is snel andere bekostiging nodig, want productieprikkels zijn niet goed voor de patiënt.

Meten is lastig in de care

Hoogleraar ouderengeneeskunde Raymond Koopmans pleit ervoor eerst naar de complexiteit van de zorg te kijken en dan te bepalen welke deskundigheid nodig is.

In de spreekkamer

De paternalistische arts is op zijn retour. Maar samen beslissen voor de beste behandeling is voor artsen en patiënten nog niet zo eenvoudig.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.