Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juli 2016

Eindredacteur
In het julinummer legt Jeroen Muller aan Zorgvisie uit hoe hij overbehandeling in de ggz aanpakt. Verder in dit nummer de waarheid en wijsheid over de 310 miljoen euro aan overgebleven Wmo-budget bij gemeenten en de focus over informatiebeveiliging met onder meer een interview met Wilbert Thomesen van de Autoriteit Persoonsgegevens.
Zorgvisie magazine

COVERARTIKEL
Man met een missie
Een hogere kwaliteit en meer cliënten helpen tegen dezelfde kosten. Jeroen Muller, bestuurder van het Amsterdamse Arkin, heeft er een model voor.

Opgepot Wmo-geld
Verontwaardiging alom over de 310 miljoen euro die gemeenten over zouden hebben van het Wmo-budget 2015. De vraag is in hoeverre de kritiek terecht en opbouwend is.

Vrije bedden
Het St. Antonius Ziekenhuis benut dankzij een alomvattende operatieplanning de beddencapaciteit beter. Dat zorgt voor minder werkdruk en meer kwaliteit van zorg op de verpleegafdelingen.

De ketenzorg voorbij
Met een totaalaanpak voor de COPD-zorg en een shared-savingscontract worden in Nijkerk goede resultaten geboekt. ‘Alleen al inhoudelijk is het project succesvol’.

Ambulancevervoer bij ‘pijn op de borst’
Pre-hospitale diagnostiek van hartfalen zorgt ervoor dat patiënten direct naar het juiste behandelcentrum worden gebracht. En alleen als het nodig is.

Zorgvisie magazine lezen? Neem een digitaal of professional abonnement.

FOCUS INFORMATIEBEVEILIGING

Lekkende data voorkomen
Met de invoering van Meldplicht datalekken is iedereen nog meer doordrongen van het belang medische gegevens te beveiligen. Of schiet men door? ‘Misbruik komt nauwelijks voor.’

‘Het gaat om het verhaal achter de melding’
Wilbert Tomesen geeft tekst en uitleg bij de Meldplicht datalekken. ‘Onderzoek en een gesprek volstaan meestal’.

Doelwit voor hackers
Aanvallen met ransomware, de lucratieve variant op malware, zijn Nederlandse zorginstellingen bespaard gebleven. Hoe lang nog?

Al geabonneerd op Zorgvisie magazine? Lees het hier online >

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.