Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juni 2016

Eindredacteur
In het juninummer reconstrueert Zorgvisie magazine met oud-bestuurder Pieter de Kroon het ontstaan van de bestuurlijke crisis bij Vanboeijen en vertellen Leonique Niessen en Piet Batenburg van Santeon wat de samenwerking tussen de zes ziekenhuizen oplevert. In de focus financiën de financiële nood bij de jeugd-ggz en nieuwe geldbronnen voor de zorg.
Cover-ZVM006_2016_online.jpg

Ambitie en diepgang
Piet Batenburg en Leonique Niessen van Santeon over de bijzondere samenwerking van zes topklinische ziekenhuizen. ‘We hebben implementatiekracht.’

Crisis bij Vanboeijen
Ruzies, rechtszaken en medewerkers die in opstand komen. Hoe kan een organisatie die prijzen won voor de innovatieve managementstijl zo in crisis raken?

Voors en tegens van het msb
Bart Berden en Louis Houwen willen ‘een genuanceerd verhaal over de msb’s’ vertellen, Guy Peeters en Mark van de laar benadrukken de voordelen van specialisten in loondienst.

Allianties in innovatie
Zorgorganisaties en startups ontmoeten elkaar tijdens het Panorama van de Zorg. Voor iedere partij zijn er lessen te trekken.

Risico’s ingeperkt
De Zorgboog heeft samen met het IVM zijn medicatiebeleid in lijn gebracht. In nog geen jaar tijd is de medicatieveiligheid sterk verbeterd.

Medezeggenschap schiet tekort
Ondernemings- en cliëntenraden trekken aan het kortste eind of staan zelfs buitenspel bij conflicten met raden van bestuur en toezicht.

Zorgvisie Digitaal of Professional abonnee?
Uw digitale magazine kunt u als u ingelogd bent
hier lezen >>

FOCUS FINANCIËN

Nieuwe geldbron
Health Impact Bonds zouden wel eens hét financieringsinstrument voor preventieprojecten kunnen worden.

Private investering
Crowdfunding is een beproefde methode om thuiszorgbureaus van de grond te tillen. Home Instead opende in mei de achtste vestiging.

Treurig resultaat
De gespecialiseerde jeugd-ggz ondervindt nogal wat negatieve gevolgen van de transitie. ‘De grens is nu wel bereikt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.