Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, mei 2011

Mark van Dorresteijn
In het meinummer laat ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente zien hoe een grote thuiszorgorganisatie een echt 'Buurtzorg-bedrijf' wordt en vertelt Eric Hisgen over het gevecht om het voortbestaan van zijn Rotterdam Thuiszorg. Verder kankernormen: wat zeggen de verschillen tussen ziekenhuizen? En Focus opleidingen: voor bestuur en werkvloer.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

COVERVERHAAL

Echte Buurtzorg binnen grote organisatie


ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente heeft de primeur: als grote thuiszorgorganisatie werken volgens het veelgeroemde concept van Buurtzorg Nederland, zónder managers.

Thuiszorg Rotterdam zoekt strategische partner

Bestuurder Eric Hisgen vertelt over zijn gevecht om zijn grootstedelijke thuiszorgorganisatie overeind te houden. “Continuïteit is onze bijdrage aan de samenleving.”

Kwaliteitsnormen voor kankerzorg

Voor steeds meer kankerbehandelingen gelden normen die kwaliteitsverschillen tonen tussen ziekenhuizen. Welke waarde moeten we daaraan hechten?

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2011

Op een gepast stralende dag kende Zorgvisie Greet Prins de ING Excellence trofee en de titel Zorgmanager van het Jaar toe. Willem van de Spijker nam de Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar award in ontvangst.

Goede start voor coöperatie

Resultaten en verwachtingen van coöperatieve samenwerking lopen soms uiteen. De lessen van Zorgcoöperatie Nederland.

Focus opleidingen

Of je nu bestuurder of verpleegkundige bent, in de zorg ben je zeker nooit uitgeleerd. Nieuwe kennis en inspiratie is op veel verschillende plekken te vinden.

  • Studiereizen zonder franje

    Transparantie over kosten en baten van buitenlandse reizen voor zorgmanagers voorkomt publiciteit die het nut ervan in twijfel trekt.
  • Best Practice: MCA dicht kloof tussen theorie en praktijk

    Het leerhuis van Medisch Centrum Alkmaar, Foreest Medical School, leidt zijn leerlingen op tot ‘verpleegkundig gesprekspartner van de arts’.
  • Aantrekkingskracht hbo-v neemt toe

    De toeloop naar de verpleegkundige opleiding hbo-v is toe te juichen. Maar wie hierin de oplossing voor de personeelstekorten in de zorg ziet, juicht te vroeg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.