Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, mei 2013

Eindredacteur
De focus Financiën brengt ideeën om de krappe middelen optimaal in te zetten of aan te vullen. Verder in dit nummer Don Berwick over kwaliteitsverbetering, de ggz legt zich toe op zorg buiten de instelling, het Nictiz is ook actief op Europees niveau en 'Alzheimer-deskundigen' Jacques en Syta Boersma delen hun zorg over de toekomst.
Zorgvisie magazine

Kwaliteitsmissionaris

Don Berwick adviseert president Obama en premier Cameron over doelmatige gezondheidszorg. ‘Kwaliteitsverbetering is de sleutel tot kostenreductie’. In oktober is Don Berwick keynote speaker op het Zorgvisie Executive congres.

Uitreiking Zorgvisie-prijzen

Een verslag in foto’s van bevlogen kandidaten voor en opgetogen winnaars van de ING Excellence trofee en de Grow/Work Talent van het Jaar award.

Op eigen benen

Veel ggz-patiënten zijn beter af buiten de instellingsmuren. Aanbieders, zorgverleners en cliënten zoeken hun weg nu de ggz bedden moet afbouwen.

Grensoverschrijdende zorg

Het Europese project epSOS heeft als doel de uitwisseling van elementaire patiëntinformatie mogelijk te maken. ‘Het is absoluut geen Europees epd.’

Strijd op strijd

Het kabinet bindt met zijn Deltaplan de strijd aan met dementie. Ervaringsdeskundigen Jacques en Syta Boersma strijden tegen de kabinetsplannen.

Focus financiën

Spoedzorg nieuwe stijl

In Utrecht wordt met een nieuw spoedzorgcentrum en het convenant ‘herprofilering spoedzorg’ voorkomen dat mensen onnodig zorg in de tweede lijn krijgen.

Strijd tegen faillissement

De ouderenzorgsector staat voor een grote uitdaging. De bestuurders zijn creatief op zoek naar nieuwe zorgvormen om financiële nood af te wenden.

Geldbronnen aanboren

De Europese Unie heeft speciale fondsen voor de gezondheidszorg. Te weinig zorgmanagers doen daar een beroep op.

Meer ruimte op de geldmarkt

De European Investment Bank toont interesse in de Nederlandse zorgmarkt. Een welkome nieuwe investeerder.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.