Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, nr. 1 2020

Eindredacteur
In het eerste nummer van 2020 dat vandaag verschijnt, onder meer een reportage over Humanitas Deventer waar ze niets merken van personeelstekorten in de zorg. Ook een artikel over de nieuwe cao-afspraken waarmee de sector meer personeel wil aantrekken. En in het interview vertelt Peter de Visser, Zorgmanager van het Jaar 2019, hoe het zorgbedrijf Incluzio van Facilicom verder bouwt aan zijn succes.
Zorgvisie magazine nr. 1 2020
Coverfoto: Paul Tolenaar

INTERVIEW

Peter de Visser

De Zorgmanager van het Jaar 2019 schudt met Incluzio de sector goed op. Vertrouwen en autonomie zijn de kernwaarden en vandaaruit ‘gewoon aan de slag gaan. Er wordt te veel gezeurd en geklaagd in de zorg.’

FINANCIËN

Foute prikkels

De productieprikkel bij de msb’s staat haaks op de doelen van de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

ONDERHANDELINGEN

Dure cao’s

Na veel overleg zijn stevige cao’s afgesloten. De vraag is wel: hoe gaan werkgevers dit betalen?

 

Bent u Zorgvisie compact-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees kunnen de papieren versie van Zorgvisie Magazine 1 vrijdag 17 januari op de mat verwachten.

 

STAVAZA

Transformatiegelden

Na een trage start laten de zorgverzekeraars de gelden nu richting de ziekenhuizen rollen.

BEST PRACTICE

Eerstelijnsouderenzorg

Met haar multidisciplinaire eerstelijnsouderenzorg voorkomt Ester Bertholet opnames. Haar praktijk voor ouderengeneeskunde blijkt de ontbrekende schakel in de zorg voor thuiswonende ouderen met complexe problemen.

DIGITALISERING

Op voorsprong

Zorggroep Oktober keerde een digitale achterstand met een ingrijpend en ambitieus project om in een voorsprong. Met prijzen en besparingen tot gevolg.

NIEUWE MINISTER

Rick Brink

Sinds juni 2019 is Rick Brink minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV. ‘Ik ben enorm nodig. We moeten sommige dingen echt beter doen.’

REPORTAGE

Humanitas Deventer

De potentiële medewerkers staan in de rij. Hoe dat kan? Bestuurder Gea Sijpkes laat het graag zien: ‘Beter kunnen we het niet uitleggen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.