Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 5 valt op de mat

Eindredacteur
Henri Plagge vertelt over de rol van revalidatiezorg tijdens de corona-epidemie en bij minder acute – maar wel urgente – veranderingen in de zorg: ‘Revalidatie wordt steeds meer onderdeel van het zorgpad in ziekenhuizen’. Vier gezondheidseconomen schetsen de zorgagenda van het nieuwe kabinet. Verder leest u in dit nummer over het bewezen belang van kunst in de ouderenzorg, de worsteling van ziekenhuizen met inhaalzorg en looneisen, en de merites van compassievolle leiders. Hoe houden we de verpleeghuiszorg op peil en wat hebben ouderen werkelijk nodig om thuis te kunnen blijven wonen? Ook op deze vragen geeft het augustusnummer antwoord.
Zorgvisie magazine, nr. 5, 2021
Coverfoto: Paul Tolenaar

Inhoud Zorgvisie magazine, nummer 5 2021:

INTERVIEW
Henri Plagge
Covid versnelt de veranderingen in de zorg; ook de revalidatiezorg verandert mee. Plagge duidt de beweging als bestuurder van Adelante, bestuurslid van Revalidatie Nederland én als arts maatschappij en gezondheid.

INNOVATIE
Virtueel nabij
Een compleet pakket aan gadgets maakt de zorg plezierig voor wijkverpleegkundigen én hun cliënten.


Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 13 augustus per post.


WACHTLIJSTEN
Inhaalzorg
Zonder uitgerust personeel, samenwerking en innovatie valt er weinig zorg in te halen.

KUNSTONDERZOEK
Volwaardig leven
Kunstactiviteiten bezielen cliënten en medewerkers in de ouderenzorg.

CAO ZIEKENHUIZEN
Hoge looneis, krap budget
Alle compensatie ten spijt, blijven het onzekere tijden voor ziekenhuizen. Dat staat op gespannen voet met een flinke loonsverhoging, hoe welverdiend ook.

LEIDERSCHAP
Britse stijl
De National Health Service wil met compassievolle bestuurders de zorg verbeteren. Ook in Nederland lopen bestuurders er warm voor.

ADVIES
Toekomstplannen
Zorgeconomen maken een agenda voor het nieuwe kabinet. Vier thema’s moeten zeker in het regeerakkoord.

INTERVIEW
Anders kijken
Eigen regie is niet wat ouderen nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven, weet Frans Rooz van Woonzorgcoöperatie Voorst.

HOUDBAARHEID VVT
Op de schop
De verpleeghuiszorg is aanmerkelijk verbeterd maar wordt onbetaalbaar. Duurzame ouderenzorg vraagt een grote transformatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.