Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De agenda van Bert Kleinlugtenbeld: ‘Marktwerking past niet bij de acute zorg’

Plannen maken voor het vernieuwen en herindelen van het ziekenhuis neemt de nodige tijd in beslag in de agenda van Bert Kleinlugtenbeld, bestuursvoorzitter bij Nij Smellinghe. Ook wordt zijn agenda nog steeds beheerst door covid-19.
Bert Kleinlugtenbeld Zv

Maandag 25 januari

‘We zijn volop

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Goed verhaal maar wederom wordt het woord marktwerking verkeerd gebruikt en staat vervolgens ook nog in de titel. In bovenstaande staat dat “efficiency en doelmatigheid leidend zijn”, echter dat zijn noodzakelijke regels of randvoorwaarden en dat is niet gelijk aan marktwerking! Er is door de dichtgetimmerde regelgeving en bureaucratie weinig tot geen marktwerking in de zorg. De markt is de vraag en het aanbod bij elkaar brengen en de vraag is hier de zieke patiënt en die heeft weinig te kiezen. In dit geval zijn er door vraag meer IC bedden nodig en dan moeten er ook meer IC bedden komen. Het enige wat ik kan kiezen als patiënt is het type verzekering en dat is gerommel in de marge.
   Marktwerking is verworden tot een mantra voor alles wat fout gaat in de zorg en dat noem ik struisvogelpolitiek.
   Groetjes Jos Verest

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.