Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 12, 2018

Eindredacteur
Het laatste nummer van 2018 is tevens een nieuw begin. Een compleet vernieuwd magazine met behoud van wetenswaardige inhoud: behalve de uitslag van Zorgvisie's grote advocatenonderzoek, onder meer het coverinterview met minister de Jonge, een bijdrage van nieuwe columnist Martin van Rijn en een artikel over de gevolgen van zzp-seh-artsen en -psychiaters voor instelling en patiëntenzorg.
Inhoud Zorgvisie magazine 12, 2018
Foto: Paul Tolenaar

In Zorgvisie magazine deze maand:

INTERVIEW HUGO DE JONGE

Het eerste jaar van zijn ministerschap heeft Hugo de Jonge met zijn ministerie hun opdracht geformuleerd in programma’s. 2019 wordt het jaar van ‘mouwen oprollen en aan de slag’.

VERKIEZING TOP-10 ADVOCATEN GEZONDHEIDSZORG

De top-10 wordt aangevoerd door drie bekenden van vorig jaar maar ‘lager’ staan ook nieuwkomers. De verschillende categorieën – dit jaar negen –  tonen een vergelijkbaar beeld.


Zorgvisie Compleet (voorheen Professional) abonnee? Lees de artikelen online > Problemen met inloggen? Neem contact op met klantentenservice >

Geen Compleet abonnee? Neem een abonnement!


Rookvrije ggz

Blokhuis wil de sigaret uit de zorg bannen. Ook in de ggz kan het –met zachte hand.

Casemanagement dementie

Thuiswonende patiënten met dementie hebben baat bij een casemanager, maar geregeld is het nog niet.

Flex versus vast

Psychiaters en seh-artsen kiezen in groten getale voor een bestaan als zzp’er. Dat heeft zo zijn redenen én gevolgen.

Pro netwerkzorg

Samenwerking in regionale netwerken is onvermijdelijk maar wordt begrensd door marktwerking. Leon van Halder duwt tegen de grenzen aan.

Feest bij AMZ

Na vijf jaar heeft het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis genoeg te vieren, maar zeker ook nog wat te wensen.

Dementiezorg

Casemanagers maken het verschil bij patiënten thuis

Rookverbod

De psychiatrische patiënt en zijn hulpverleners neem je niet zomaar hun kalmerende sigaretje af.

Radicaal anders

Ouderen met acute zorgvragen horen niet op de seh. Het congres Ouderenzorg op de juiste plek presenteert innovatieve alternatieven.


Zorgvisie Compact abonnee? Een groot deel van de artikelen en rubrieken is ook online verschenen, zoals het interview. Problemen met inloggen? Neem contact op met klantenservice >


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.