Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 9, 2018

In het septembernummer van Zorgvisie magazine een afscheidsinterview met Wouter Bos scheidend bestuursvoorzitter van VUmc en vice-voorzitter van AMC. Verder in het nummer onder andere: de inventieve behandeling van mensen met dementie en ernstig probleemgedrag, zes stappen om burn-out bij artsen te voorkomen, en in de Focus drie artikelen over nieuwe verdienmodellen.
Cover Zorgvisie magazine nr. 9-2018

INHOUD

Afscheid van VUmc

De taak is volbracht. Wouter Bos deelt de inzichten uit acht roerige jaren in de gezondheidszorg. Ook blikt hij vooruit wat hij als bestuurder van Invest-NL voor de sector kan betekenen.

Gecombineerde aanpak

Ggz-instelling Vincent van Gogh en verpleeghuiszorgorganisatie Proteion vinden in de behandeling van mensen met dementie en onbegrepen gedrag. Iedereen heeft baat bij de gedeelde expertise.

Op de bres voor de arts

Mayo Clinic heeft een zesstappenplan ontwikkeld om burn-out bij medisch specialisten te voorkomen. Stephen Swensen legt uit.

Wie zet de eerste stap

De juiste zorg op de juiste plek: het idee wordt omarmd en moet nu in de praktijk gebracht. Berenschot doet een handreiking.

Het einde in zicht

Door de medische vooruitgang blijven ongeneeslijk zieken hopen. Een dringende oproep om ‘begeleiding naar het onomkeerbare einde’ te integreren in de zorg.


Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement >>


FOCUS NIEUWE VERDIENMODELLEN

De grens over

De Drie Notenboomen heeft een partner gevonden in België. De franchise-organisatie gaat ook daar Thomashuizen opzetten.

Helpende hand

NLC investeert in medisch-specialistische ontdekkingen. De ‘health tech venture builder’ ondersteunt artsen financieel om hun vondsten te vermarkten.

Thuiszorgimport

Nu Home Instead ook gecontracteerde zorg aanbiedt, gaat het hard. De Hollandse tak van de franchiseorganisatie voor niet-medische zorg bedient binnenkort 34 regio’s.


Heeft u een professioneel abonnement? Klik hier om het magazine digitaal te lezen.


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.