Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, september 2014

Mark van Dorresteijn
Kim Putters waarschuwt in het septembernummer voor de snelheid en kosten waarmee de nieuwe Wmo wordt ingevoerd. Daarnaast hanteert gehandicaptenzorginstelling Vanboeijen een methode die iedereen verantwoordelijkheid geeft. De focus gaat over fusies en concentraties.
Zorgvisie magazine

Coverartikel – Zorgen over de transitie

Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, is kritisch over de nieuwe Wmo. ‘Het gaat te snel en er is niet voldoende budget.’

‘Wij komen er zelf wel uit’
Gehandicaptenzorginstelling Vanboeijen hanteert de methode Regie Op Locatie. Dat betekent dat iedereen meehelpt, meedenkt en meebeslist. En medeverantwoordelijk is.

Ontmanteling awbz
De hervorming van de langdurige zorg zou financieel flink tegen kunnen vallen. Daarvoor waarschuwen Wim Groot en Henriette Maassen van den Brink.

Ggz centraal

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg zit klem tussen bank en verzekeraar. Maar bestuursvoorzitter Thea Heeren houdt de moed erin.

FOCUS FUSIES EN CONCENTRATIES

Samenwerking stokt

De topvrouwen van KPMG Gezondheidszorg willen de zorgverzekeraars het heft in handen nemen nu ziekenhuizen er zelf niet uitkomen.

Fusie niet gewenst
Steun voor een fusieplan is niet altijd vanzelfsprekend. Bezwaren van cliënten, politiek of medewerkers ’tackelen’ voorgenomen fusies.

Wikken en wegen
De NZa kijkt bij haar toetsing van fusieplannen vooral naar de continuïteit van de cruciale zorg; de rol van de stakeholders krijgt weinig aandacht.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.