Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, september 2015

Eindredacteur
In het septembernummer is de focus Innovatie met artikelen over hoe verpleeghuisbewoners zelfstandiger leven, chirurgen wereldwijd kennis delen en zorgprofessionals profijt kunnen hebben van big data. Allemaal dankzij software en techniek. In het interview legt bestuurder Arie van Alphen uit wat er misging in het Utrechtse Diakonessenhuis.
Zorgvisie magazine

COVERARTIKEL

Vrede van Utrecht
In september 2014 arriveert Arie van Alphen in Utrecht om de uit de hand gelopen ruzie tussen bestuur en medische staf van het Diakonessenhuis te slechten. De problemen zitten diep.

Langdurige zorg moet beter
Plannen en daadkracht genoeg. Daaraan ontbreekt het zorgaanbieders niet. Wel aan bijpassende financiering.

Slimmer inkopen
Mediq Medeco levert de komende vijf jaar de medische en facilitaire hulpmiddelen aan de Sint Maartenskliniek. Dit inkoopcontract bespaart het ziekenhuis jaarlijks tonnen.

Scheefgroei in de sector
De arbeidsmarkt is uit het lood. De zorg moet de komende jaren flexibiliteit en zekerheid naar een nieuw evenwicht leiden.

Eindelijk weer wind mee
Het Spijkenisse Medisch Centrum ruimt de erfenis van voorganger Ruwaard van Putten op. Stapje voor stapje komen delen van specialismen terug en groeit het vertrouwen.

FOCUS INNOVATIE

Giraff in huis
Een proef met robot Giraff, valdetectiesysteem en elektronische medicatiedoos sorteert effect: verpleeghuisbewoners worden zelfstandiger.

Op naar ’total excellence’
Het nieuwe bedrijf van zorgondernemer Jaap Maljers bouwt wereldwijde kennisnetwerken. ‘Dat wordt de toekomst.’

Structuur aanbrengen
Nieuwe software spoort concepten op in tekst en haalt daarmee meer informatie uit big data. Voor de zorgprofessional is het nog wennen.

Ict ontzorgt nog niet
Schippers zal de regie moeten nemen anders bereikt ze nooit de door haar gestelde doelen voor e-health. Daarvoor pleit Rien Meijerink.

Zorgvisie magazine

Een overzicht van de verschenen edities van Zorgvisie magazine. Bekijk de inhoudsopgave en bijlagen van eerder verschenen magazines.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.