Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zuid-Limburgse ziekenhuizen gaan samen dotteren

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Maastricht UMC+, Orbis Medisch Centrum en Atrium Medisch Centrum gaan intensief samenwerken bij de aanbieding van dotterbehandelingen.
Zuid-Limburgse ziekenhuizen gaan samen dotteren

Het Atrium MC heeft dit jaar een vergunning voor dotteren gekregen, maar mag dat pas gaan doen als er academische achtervang is. Daarom hebben de cardiologen van de drie Zuid-Limburgse ziekenhuizen besloten de handen ineen te slaan bij het aanbieden van interventiecardiologie. Een team van artsen beoordeelt per patiënt waar deze het beste geholpen kan worden. Patiënten bij wie kans is op complicaties gaan naar Maastricht. Anderen kunnen ook terecht in het Atrium. Tot nu toe kon alleen Maastricht dotteren, waardoor er daar wachtlijsten waren.

Kartelverbod

De ziekenhuizen denken niet dat de samenwerking in strijd is met het kartelverbod. “De samenwerking is erop gericht om de academische functie bereikbaar te maken voor een regionaal ziekenhuis”, zegt woordvoerder Liz Tans van het academisch ziekenhuis Maastricht. “Patiënten hoeven minder lang te wachten en minder ver te reizen.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Bijna alle dottervergunningen uitgedeeld

Atrium MC krijgt dottervergunning

‘Te veel dottercentra gevaarlijk voor patiënt’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.