Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZuidZorg stelt nieuw toezicht aan

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie ZuidZorg heeft het toezicht per 1 januari uitgebreid met vier nieuwe leden. De vorige raad stapte op na vertrekregelingen met bestuurders, waaronder Hanneke Houtzagers.
Driek van Griensven
Driek van Griensven

De nieuwe leden zijn: Hetty van Velzen, Driek van Griensven, Peter Knuvers en Wim de Ruiter. Met de vier nieuwe leden is de raad van toezicht weer op volle sterkte. De formatie van een nieuw toezicht voor ZuidZorg lag in handen van Frits van den Broek, die sinds juli 2013 het voorzitterschap op zich nam, toen vrijwel de voltallige raad van ZuidZorg opstapte. Van den Broek zal tot maximaal 1 juli 2014 het voorzitterschap voeren. De komende maanden kiest de raad van toezicht een nieuwe voorzitter toezicht.

Hetty van Velzen

Van Velzen is van origine jeugdarts. Zij heeft ruime ervaring in de publieke gezondheidszorg en thuiszorg: als uitvoerend jeugdarts, in managementfuncties en door diverse functies in de beroepsorganisatie (KNMG). Daarnaast heeft Van Velzen ervaring als toezichthouder bij andere zorgorganisaties in andere regio’s.

Driek van Griensven

Van Griensven heeft ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van lokaal bestuur. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring op het gebied van de medezeggenschap en teamcoaching. Sinds 2013 is hij lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

Peter Knuvers

Knuvers is accountant, heeft de laatste jaren diverse directiefuncties bij de Rabobank vervuld en is daar thans Interim Manager. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van financiën en bedrijfsvoering, zowel nationaal als internationaal. Risicomanagement en compliance behoren tot zijn specifieke kennis.

Wim de Ruiter

De Ruiter heeft meer dan 40 jaar gewerkt bij Ernst & Young Accountants (thans Ernst & Young), waarvan de laatste 20 jaar als partner. Hij heeft ruime ervaring als toezichthouder bij diverse maatschappelijke organisaties.

Ophef bij ZuidZorg

De ophef ontstond na de jaarrekening 2012 die Zuidzorg in mei publiceerde. ‘Dit leidde volgens de organisatie soms tot heftige reacties bij cliënten, medewerkers en de media, vanwege de opgenomen paragraaf met betrekking tot de regeling die met de voormalig bestuurder Hanneke Houtzagers was overeengekomen’, aldus de organisatie. Eerder in 2013 was de organisatie al in de publiciteit omtrent regelingen die ZuidZorg had getroffen met vorige bestuurders van ZuidZorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.