Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zuidzorg stelt patiëntenstop in

MAARSSEN - Zuidzorg in Eindhoven stelt een patiëntenstop in voor huishoudelijke hulp en verzorging. De thuiszorgorganisatie krijgt van het zorgkantoor CZ geen geld meer om nieuwe klanten aan te nemen.
Zuidzorg stelt patiëntenstop in

Zuidzorg helpt op het moment meer mensen dan de thuiszorginstelling vorig jaar met het zorgkantoor CZ heeft afgesproken. Om te voorkomen dat het zorgkantoor aan het einde van het jaar minder geld vergoedt dan is afgesproken, moet Zuidzorg maatregelen nemen. Zo kondigde Zuidzorg onlangs af cliënten minder uren zorg te geven dan was afgesproken om toch zo veel mogelijk mensen te blijven helpen.

CZ grijpt in

Maar daar stak CZ een stokje voor. Het zorgkantoor wees erop dat Zuidzorg niet zo maar cliënten kan korten en gewoon de zorg moet leveren die is afgesproken. Daarop besloot Zuidzorg een patiëntenstop in stellen voor persoonlijke verzorging. In maart werd al voor huishoudelijke zorg een patiëntenstop afgekondigd. Hein Nijhuis, secretaris van Zuidzorg, verwacht binnenkort ook geen nieuwe klanten voor verpleging aan huis meer te kunnen accepteren.

Bemiddelen lukt niet

Volgens Nijhuis kampen veel thuiszorgaanbieders in de regio Zuidoost-Brabant met hetzelfde probleem als Zuidzorg. “Begin dit jaar konden we nog tientallen klanten bemiddelen naar thuiszorgorganisaties die nog ruimte hadden. Maar dat lukt nu niet meer, omdat die ook aan maximum zitten. Er is in deze regio meer geld nodig voor thuiszorg.” (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.