Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZZP-afbouwers krijgen regeling van NZa

Zorgaanbieders die door de invoering van de zorgzwaartepakketten meer dan dertien procent van hun budget kwijtraken, kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van een regeling op maat. Dat maakt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag bekend.
ZZP-afbouwers krijgen regeling van NZa

Bij de invoering van de zorgzwaartepakketten (zzp’s) lopen 44 instellingen meer dan dertien procent budget mis. Dat gebeurt wanneer het huidige instellingsbudget van een instelling hoger is dan wat de aanbieder straks via zzp’s voor cliënten binnenkrijgt. Van de 44 instellingen die hiermee te maken krijgen, hebben 28 bij de NZa om een maatwerkoplossing gevraagd. Deze maatwerkregelingen heeft de NZa vandaag gepubliceerd en blijken zeer divers. Zo zijn er organisaties waar de afbouw zich over meer dan drie jaar mag uitstrijken, bijvoorbeeld totdat nieuwbouwplannen gerealiseerd zijn of een fusie is afgerond. Elders wordt onderzoek gedaan naar de werkelijke kosten in vergelijking tot de tarieven, bijvoorbeeld voor kinderen en jeugdigen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Huisvestingscomponent zzp’s is bekend

VWS voert zzp-budget versneld in

Effectief ZZP-rekenmodel

‘Voor medewerkers heeft de invoering van de zzp’s grote gevolgen

Bekijk hier de regelingen

Maatwerkregelingen NZa

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.