Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zzp’ers met laag opleidingsniveau de klos

Verpleegkundigen en verzorgenden die als zelfstandige zonder personeel (zzp’ers) in de zorg werken, trekken aan de bel. Verzekeraars zouden voor 2015 geen zzp’ers contracteren. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat weten dat het probleem niet in de zzp-constructie zit, maar in het opleidingsniveau van de zzp'ers.
Zzp’ers met laag opleidingsniveau de klos
Premium

Honderden zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Er komt geen Wet op de wijkverpleging. Wel een supervage aanspraak in de ZVW waarin het woord verzorging helemaal niet voorkomt. Vanwege de idiote haast moeten nu contracten worden afgesloten en had eventuele omscholing al moeten beginnen. Maar vanwege alle vaagheid gebeurt er nog niks.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom leest niemand de opzet van de wet op de wijkverpleegkundige en waarom heeft dan iedereen een drogbeeld van wat er werkelijk staat te gebeuren?
   Voordat iemand een mening vormt is het belangrijk zich te informeren. Daar een knuppel in het hoenderhok te gooien en paniek te maken is onzinnig en leidt tot niets.
   Er wordt helemaal niet gesproken over een mogelijk massaal ontslag van verpleegkundigen van het (met name) niveau 3 of ook 4.
   De nieuwe wijkverpleegkundige is haast als de oude. Zij/hij coördineert de taken van de ‘gewone’ verzorgers en werkt ook aan het bed. Echter is zij/hij in staat (meer dan een MBO of gewone niveau4 verpleegkundige) het grote overzicht te bewaren en is wijzingsbevoegd. De wijkverpleegkundige resorteert naast de huisarts; is de spin in het web, de plek waarin alle info en alle verdere werkverdelingen voorbij komt. Niet meer, niet minder.
   De niveau 3 en 4 verpleegkundigen kunnen gewoon hun werk blijven doen; zij worden alleen gecoördineerd door de wijkverpleegkundige.

  4. opnieuw blijkt hoe funest de sleutelpositie van het zorgverzekeraarskartel na de kanteling van de financieringstructuur uitpakt, juist voor de concrete zorg aan huis en aan het bed. los van de vraag of de introductie van alfa-hulpen, feitelijk de eerste zzp’ers in de sector, goed heeft uitgepakt, kan ik het alleen maar betreuren dat het juist deze groep zorgaanbieders is, die opnieuw de rekening gaat betalen.
   twee dingen moeten er mijns inziens veranderen. in de eerste plaats moet de regierol over de afgenomen zorg terug naar de patiënt en diens naaste omgeving, met de (huis)arts en de verzekeraar als op diens directe en individuele belang gerichte vertrouwenspersonen. en daarnaast moeten we af van belastingregels die het bedrijfseconomisch aantrekkelijk maken om medewerkers voor een beperkt aantal uren in te zetten, zowel in de zorg als in de rest van de economie (vakkenvullers).

  5. Dit gaat niet alleen over ZZP’ers, maar over alle verzorgenden op niveau 3 en 4 die al in de thuiszorg werken of overbodig worden in de verzorgingshuizen. Thuisverzorging gaat over zaken als mensen uit bed helpen, onder de douche helpen en te eten geven. Dat kan heel goed door verzorgenden worden gedaan. Het is krankjorum daarvoor per se wijkverplegen te willen contracteren. V&VN is bezig met de beroepsprofilering van de leden en niet met het belang van de cliënten. Het is al helemaal vreemd dat de zorgverzekeraars daar kennelijk zo achteraan hollen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.