Zzp’ers met laag opleidingsniveau de klos

Verpleegkundigen en verzorgenden die als zelfstandige zonder personeel (zzp’ers) in de zorg werken, trekken aan de bel. Verzekeraars zouden voor 2015 geen zzp’ers contracteren. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat weten dat het probleem niet in de zzp-constructie zit, maar in het opleidingsniveau van de zzp'ers.
Zzp’ers met laag opleidingsniveau de klos

Honderden zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden komen vanaf 2015 zonder contract te zitten. Karel Hoenderhos van De Zorgprofessional legt uit: ‘Na heel veel moeite werd het vanaf 2013 mogelijk om in een pilot als zzp’er in de AWBZ aan de slag te gaan. Daar zijn veel Kamerdebatten en discussies met de Belastingdienst aan vooraf gegaan. Die zorg gaat volgend jaar over van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uit het recentelijk verschenen inkoopdocument van de verzekeraars blijkt nu dat ze niet van plan zijn om de zorgverlening uit de pilot door te laten gaan. Professionals met opleidingsniveau-3 en -4, die zo’n

5
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.