Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vier hoofdpunten voor de agenda 2015

Hetti Willemse
Nu met het begin van nieuwe jaar de transitie van de langdurige zorg een feit is, is het tijd om vier dringende zaken bovenaan op de agenda te zetten en echt aan te pakken.
Vier hoofdpunten voor de agenda 2015
Premium

De zorgen over hoe de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    3 REACTIES

    1. Interessante highlights. Op het thema van innovatie kan Novire melden dat wij al vanaf 2009, overigens geheel zonder subsidie, zijn begonnen met het schetsen van een nieuw kader voor de zorg en aanhangende bedrijfsvoering en juridische borging.
      Ook ontwikkelden wij en een integraal besturingsinstrument dat de professional, manager en bestuurder:
      > zicht geeft op de klant (vanuit diens positie als client, burger en consument)
      > greep op de organisatie en
      > ruimte om te ondernemen!
      Om voldoende stevigheid te bieden is het denkmodel (Improvement Model) achter het instrumentarium valide en in 2013 geaccepteerd door de Raad voor Accreditatie. Onze software is in december 2014 gecertificeerd door Softwareborg (nieuwste NEN norm). Het hele proces zit er integraal in van Intake, zelfredzaamheid, mantelzorg, risico’s, zorgplan, doelen, acties, planning en declaratie (incl. overheidsstandaarden 2015 voor WLZ, IWMO,IJW etc). Ook op terrein van KMS voorzien van alle snufjes op uitkomsten en percentages en kleuren. Dossier en KMS is een met elkaar communicerend geheel waar professionals werkendeweg hun weg in vinden.
      We zijn begonnen in de Care en zullen dit jaar doorgaan voor de Cure.
      Novire bestaat volledig bij de gratie van het werkveld (35 organisaties), een college van deskundigen en samenwerkingspartners.
      Kortom, het duurt even, maar dan komt er ook wat ondernemerschap op gang! De uitkomsten zijn uniek en worden in 2015 gepubliceerd.

    2. Lees alle reacties
    3. Het zou mooi geweest zijn als mevr. Willemsse ook aandacht zou hebben gegeven aan de tienduizenden ontslagen in de thuiszorg als gevolg van de invoering Wet Langdurige Zorg. Wat is de kwaliteit van leven voor al diegenen die langer thuiswonen zonder de noodzakelijke zorgondersteuning? Eenzaamheid, angst, leefbaar huis(?), signalering van problemen, overbelasting mantelzorgers, enz? Maar voor het overige zijn de opgesomde vier punten zeer behartenswaardig.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.