Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nij Smellinghe start bodygroom-pilot bij vasectomie

Mark van Dorresteijn
Mannen die bij het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten komen voor sterilisatie, krijgen vanaf eind september een bodygroomer van Philips zodat zij zichzelf veilig kunnen ontharen.
Nij Smellinghe start bodygroom-pilot bij vasectomie

Ontharing vormt een cruciaal onderdeel van de voorbereiding op de ingreep, die steeds populairder wordt onder mannen. De komende drie maanden staan experts van Philips de verpleegkundigen bij met training en voorlichtingsmaterialen over gebruik van het product.

Serieuze snijwonden

‘Voorafgaand aan operaties zoals een sterilisatie, verzoeken we patiënten om thuis zelf het scrotum te scheren. In veel gevallen zien we echter dat de patiënt terugkomt met serieuze snijwonden aan de genitaliën’, vertelt Thomas Müller, Uroloog van ziekenhuis Nij Smellinghe. ‘We weten dat het voor mannen veelal behelpen is en dat vaak een scheermes of schaar wordt gebruikt, terwijl Philips een uitstekend product biedt dat speciaal is ontwikkeld voor lichaamsontharing. De Philips Bodygroom Pro werkt perfect op en rond het scrotum, waardoor we nu al voorafgaand aan de ingreep de kwaliteit van onze zorg kunnen verbeteren. En belangrijker nog, kunnen bijdragen aan de gezondheid van de man.’

Bijdrage aan de zorg

Philips voorziet het ziekenhuis van bodygroom-producten’en zal gedurende de drie maanden intensief betrokken zijn bij de afdeling Urologie om het proefproject samen optimaal in te kleden. ‘Wij houden ons natuurlijk al decennia actief bezig met het welzijn van mensen, en ik ben trots dat we nu ook via consumentenproducten zoals de Bodygroom een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheidszorg’, aldus Jack van Strien, verantwoordelijk voor Philips Shaving & Grooming wereldwijd.

Samenwerking

Het initiatief voor de samenwerking kwam van uroloog Thomas Müller, die Philips namens ziekenhuis Nij Smellinghe benaderde voor het project. De instelling verricht op dit moment jaarlijks zo’n 150 sterilisaties. ‘De keuze voor een vasectomie is steeds meer een lifestyle-keuze en in toenemende mate populair. We wilden daarom iets doen om patiënten te helpen bij de voorbereiding en de link met Philips was snel gelegd. Niet alleen heeft het bedrijf een portfolio uitstekende scheer- en trimapparaten, Philips heeft bovendien een geavanceerde productiefaciliteit hier in Drachten. Jaarlijks ondergaan veel mannen een vasectomie en de beperkte kennis over ‘bodygrooming’ kan redelijke complicaties veroorzaken voor een ogenschijnlijk eenvoudige ingreep. Het is mooi dat onze medische kennis nu samenkomt met de expertise van Philips.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.