Grote onduidelijkheid over Jeugdwet

De Jeugdwet roept veel vragen op in de Eerste Kamer. Zes partijen stuurden een grote hoeveelheid aanvullende vragen in na een eerste memorie van antwoord. Tineke Slagter, voorzitter commissie VWS, legt uit dat de wet ontzettend ingewikkeld is.
Grote onduidelijkheid over Jeugdwet
Foto: ANP Photo

De vaste commissie voor VWS van de Eerste Kamer besloot dinsdag 14 januari om nadere vragen aan het kabinet te stellen over het wetsvoorstel voor een nieuwe Jeugdwet. Deze vragen zijn vandaag openbaar gemaakt door de Eerste Kamer. Het document telt 24 pagina’s vol vragen over onder andere de privacy, de uitvoeringskracht van gemeenten, de jeugdpsychiatrie en de overgangstermijn.

Beantwoording aanvullende vragen

De vragen moeten voor het weekend beantwoord worden, vertelt Slagter. ‘Dat wordt nog een hell of a job. Als we tevreden zijn met de antwoorden, is de volgende stap het inplannen van een plenair debat. De voorbereiding daarvan

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.