Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

’45-minutennorm opnieuw onder de loep’

Annelies Vermeulen
De 45-minutennorm bij ambulancezorg moet opnieuw onder de loep. Dat vindt voorzitter Hans Simons van Ambulancezorg Nederland.

De norm moet volgens hem niet direct worden losgelaten, maar ook niet krampachtig gehandhaafd. Snelheid is volgens Simons niet het enige dat telt. Soms zijn patiënten beter af als een ambulance doorrijdt naar een ander ziekenhuis voor een gespecialiseerde arts. En het ambulancepersoneel zelf kan ook veel doen voor een patiënt. “Eventueel extra opleiden van ambulancepersoneel of bijvoorbeeld meer differentiatie met die norm is het onderzoeken waard”, zegt Simons.

Discussie

Simons is verbaasd dat Ambulancezorg Nederland geen volwaardige plek heeft aan de onderhandelingstafel over de hervormingen in de zorg. “De ambulance is in twintig jaar tijd veranderd van puur een vervoersmiddel naar een dienst waarbij hoogopgeleid personeel belangrijke eerste zorg kan verlenen.” (ANP – Foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees ook:

NZa regelt geld voor ambulancedienst Walcheren

Ambulancezorg Zeeland onder verscherpt toezicht

Extra zuurstof in ambulance kan gevaarlijk zijn

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.