Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

58 procent zorgaanbieders aangesloten op het LSP

Mark van Dorresteijn
In totaal zijn 3580 zorgaanbieders aangesloten op het Landelijk Schakelpunt, dit is 58 procent van alle aanbieders. Huisartsen (66 procent) en huisartsenposten (84 procent) lopen voorop. Bij de ziekenhuizen gaat het minder hard, slechts 11 ziekenhuizen zijn aangesloten op het LSP.
58 procent zorgaanbieders aangesloten op het LSP

Dit blijkt uit een meting op 4 september van het VZVZ. Hier een totaaloverzicht van het aangesloten aantal zorgaanbieders:

Totaal 3.580 (58 procent)
Apotheken 845 (43 procent)
Huisartsenposten 49 (84 procent)
Huisartsen 2.683 (66 procent)
Ziekenhuizen 11 (12 procent)

Aanmeldingen en opvragingen

Het VZVZ heeft ook gekeken naar aanmeldingen en opgevraagde gegevens. Het aantal aangemelde unieke burger servicenummers komt op ruim 7,5 miljoen. Het aantal aangemelde dossiers ligt op 10,6 miljoen. In de maand augustus werd ruim 41 duizend keer medicatiegegevens opgevraagd en circa 19 duizend keer de huisartswaarneemgegevens.

Online toestemming geven

Zorgconsumenten kunnen vanaf november ook online toestemming geven voor de

uitwisseling van hun medische gegevens via de zorginfrastructuur. Het VZVZ wil dan een website beschikbaar stellen waarop burgers met hun DigiD digitaal toestemming kunnen geven.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.