Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

65,1 miljoen voor kleinschalige zorg dementerenden

De komende drie jaar keert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) 65,1 miljoen euro extra uit voor kleinschalige zorg aan dementerenden. Met deze al eerder door staatssecretaris Bussemaker aangekondigde regeling wil VWS zorgaanbieders stimuleren om de zorg voor deze mensen kleinschalig te organiseren. Het gaat hier om zorgaanbieders in de AWBZ.
65

Voor kleinschalige projecten van ten hoogste 24 plaatsen is 12.500 euro per plaats beschikbaar. Het betreft hier projecten voor zelfstandige wooneenheden die ‘in de wijk’ in de directe omgeving van elkaar gelegen zijn. Voor andere kleinschalige projecten voor dementerenden is 7.500 euro per plaats beschikbaar. Het geld is bestemd voor projecten die in 2009 zijn gestart en voor projecten die in 2010 en 2011 van start gaan.

Keuzemogelijkheden

Volgens VWS moet deze regeling de keuzemogelijkheden vergroten voor mensen met een psychogeriatrische aandoening. Aanbieders worden met de regeling gestimuleerd om verschillende soorten zorgomgevingen en zorgvormen te ontwikkelen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

80 miljoen voor kleinschalige dementiezorg

‘In de kleinschalige woonvormen ontstaan problemen’

Ketenzorg dementie landelijk van start

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.