Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen willen meer beveiliging

UTRECHT - Een meerderheid van de Nederlandse ziekenhuizen wil meer beveiligers aannemen en meer cameratoezicht toepassen om ziekenhuizen veiliger te maken. Dat blijkt uit een enquête van RTL Nieuws en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) waaraan 51 ziekenhuizen deelnamen.

Joan Leemhuis, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen hoopt dat de overheid zal bijdragen in de eventuele kosten. Per jaar geven ziekenhuizen ongeveer 50 miljoen euro aan beveiliging uit en dat bedrag zal naar verwachting omhoog gaan. Ziekenhuizen hebben regelmatig te maken met bijvoorbeeld insluipers en diefstal. Toch denken ze dat de veiligheid beter kan. (ANP)

Lees ook:

- VUmc bewaakt baby’s
- Ook OLVG bewaakt kinderafdeling
- Interpay onderzoekt ICT in zorg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.