Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Publicatie richtlijn leidt niet automatisch tot uitvoering

Om een richtlijn uitgevoerd te krijgen, hebben zorgmedewerkers een combinatie van bijscholing, persoonlijke instructies over de richtlijn en feedback nodig. Het publiceren van de richtlijn is niet genoeg om deze uitgevoerd te krijgen. Dit blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in BMC Medical Informatics and Decision Making.

Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat relatief eenvoudige richtlijnen de meeste kans van slagen hebben in de praktijk. Daarnaast is het belangrijk om gebruikers van de richtlijn te betrekken bij de ontwikkeling ervan. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat wanneer professionials actief bij de richtlijn zijn betrokken, ze deze vaker opvolgen. (Zorgvisie - Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Verpleeghuisartsen stellen reanimatierichtlijn op
Richtlijn triage op SEH herzien
Bussemaker wil één richtlijn bij reanimatie

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.