Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Groot-Brittannië publiceert sterftecijfers ziekenhuizen

Het Britse Department of Health (DH) gaat sterftecijfers van chirurgiepatiënten voor alle ziekenhuizen in de National Health Service (NHS) publiceren. Deze zomer staan alle cijfers op een website van de NHS.

Het doel is patiënten inzicht geven bij welke ziekenhuizen operaties zoals heup- en knieoperaties gemiddeld vaker dodelijk aflopen. Uiteindelijk moeten patiënten aan de hand van statistieken de kundigheid van individuele chirurgen met elkaar te kunnen vergelijken. Wanneer dit kan is nog onduidelijk.

Openbare sterftecijfers

In Nederland werkt de Reinier de Graaf Groep ook aan vergelijkbare sterftecijfers. De Inspectie voor de Gezondheidszorg overweegt om ook in Nederland deze cijfers openbaar te maken voor alle ziekenhuizen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Het Zorgvisie-magazine artikel over openbare sterftecijfers in Nederland
Eerste stap naar openbare sterftecijfers
'Toename in sterfte hoeft niet meteen iets te betekenen'
IGZ controleert op sterftecijfers

Administrator

2 reacties

Of registreer u om te kunnen reageren.